LACU SARAT este o statiune balneara situata la 6 Km de orasul Braila si beneficiaza de o linie de tramvai aceasta  facand  legatura cu orasul...
Acest loc este apreciat din punct de vedere turistic pentru buna sa pozitionare in natura si pentru propietatile curative de care dispun namolul sapropelic si apa minerala hipertonica. In sezonul estival oaspetii pot beneficia si de servicii balneare de calitate! Desi aflata in plina campie pe malul lacului al carui nume il poarta, statiunea este inconjurata de 70 hectare de padure, care atenueaza climatul de stepa si constituie un placut loc de recreere. Lacul, cu salinitatea crescuta, este format pe un vechi curs al Dunarii, de care acum este complet izolat. Fundul lacului este acoperit pe intreaga suprafata de un namol terapeutic cu un grad foarte mare de mineralizare. Virtutile terapeutice ale apei si namolului au fost puse in valoare inca din anul 1879. I.C. Apostolescu in lucrarea sa "Baile de la Lacu Sarat" din 1884 vorbeste despre un pacient care la sosirea in statiune nici nu putea sa se dea jos din trasura si dupa vreo 15 bai facea curse lungi pe jos.

Astazi reputatia statiunii a trecut peste hotare, continuand sa fie un punct de mare atractie, anual inregistrandu-se un mare numar de turisti care vin aici pentru tratamente calde. Se apreciaza ca aici exista unul dintre cele mai valoroase namoluri sapropelice din tara si ape cu cea mai mare concentratie salina, realitate confirmata si de faptul ca majoritatea pacientilor incheie cura balneara intr-o stare ameliorata. Amplasarea pitoreasca... intr-un parcl vechi ce se intinde pana departe cu inguste carari si desisuri, ramane deopotriva indemn la un sejur odihnitor, reconfortant.! Cei care ajung in aceasta statiune pot vizita obiective turistice locale ! 


Colectivul hotelului va ureaza un sejur placut !